Om digital läsning i Arcy

Bläddra i tidningen

Läser du på dator kan du klicka på pilsymbolerna på skärmens sidor för att bläddra till nästa eller föregående sida. Du kan även bläddra med piltangenterna på tangentbordet. I mobilens webbläsare kan du swipa för att bläddra.

Zooma på sidorna

För att snabbt förstora en tidningssida på datorn kan du förutom att använda zoom-knapparna på kontrollpanelen, smidigast använda tangenterna 2, 3, 4 och 5 för att hoppa mellan zoomlägen. 1 = normalt läge och 5 = maximal zoom.På datorn kan du också dubbelklicka för att snabbt zooma in. Dubbelklicka igen för att zooma in ytterligare. Dubbelklicka igen för att zooma ut.Om du använder surfplatta eller mobil med pekskärm kan du zooma med två fingrar för att förstora som du vill. På pekskärm kan du också dubbeltappa (tryck snabbt två gånger med fingret) för att snabbt zooma in.

Genväg till en sida

Klicka på längst ner i botten på symbolen med tre punkter så får du upp alla sidor som uppslag och kan snabbt förflytta dig till en annan sida i tidningsdelen. Klicka på den sida du önskar läsa och stäng ner översikten av sidorna via krysset.

Praktiskt läsläge

Tycker du att det är krångligt att läsa tidningssidorna på skärmen och svårt att få överblick när du zoomar? Klicka på artikeln så öppnas läsläget direkt. Du kan sedan svepa åt sidorna för att navigera mellan artiklarna, eller fälla ut en meny över alla artiklar.På familjesidorna finns inget läsläge, här får du får zooma in och läsa utan läsläge.